Change backup interval

Report issues relating to bandwith monitoring, bandwidth quotas or QoS in this forum.

Moderator: Moderators

Post Reply
rg66
Posts: 30
Joined: Sat Jan 14, 2023 8:07 am

Change backup interval

Post by rg66 »

Hi,

I need to change bandwidth monitor and quota backup interval. I'm getting a lot of power cuts and it's screwing them both up. I want to change it from 4hrs to 1hr or 2 at the most.

I've figured out how to change bandwidth monitor in /etc/init.d/bwmon_gargoyle

Code: Select all

echo "0 0,4,8,12,16,20 * * * $backup_script" >> "$tmp_cron"
But I can't find where to change quotas. I've searched this topic and didn't find anything. Can anyone tell me where/how to change this?

Cheers

Lantis
Moderator
Posts: 6705
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Change backup interval

Post by Lantis »

http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

rg66
Posts: 30
Joined: Sat Jan 14, 2023 8:07 am

Re: Change backup interval

Post by rg66 »

That seems to have done it. I had to remove the original gargoyle_firewall_util.sh entry from the crontab.

/etc/crontabs/root after changes

Code: Select all

0,1,11,21,31,41,51 * * * * /usr/bin/set_kernel_timezone >/dev/null 2>&1
0 * * * * /usr/bin/backup_quotas >/dev/null 2>&1
0 * * * * /tmp/bw_backup/do_bw_backup.sh
Many thanks

Post Reply