Openwrt 19.07 based Gargoyle

Discuss the technical details of Gargoyle and ongoing development

Moderator: Moderators

Frew
Posts: 5
Joined: Sun Sep 13, 2020 8:09 pm

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by Frew »

Lantis wrote:
Sun Sep 13, 2020 9:32 pm
Hi, please host the screenshots elsewhere and link to them here.
Can you please confirm that you installed without preserving settings?
Yes, It was a clean installation. I've also tried to do factory reset and nothing changed. Today I'm going to install 1.12.0.x gargoyle-ispy 2020-June-10 and will check this bug.

Frew
Posts: 5
Joined: Sun Sep 13, 2020 8:09 pm

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by Frew »

Lantis wrote:
Sun Sep 13, 2020 9:32 pm
Hi, please host the screenshots elsewhere and link to them here.
Can you please confirm that you installed without preserving settings?
https://drive.google.com/file/d/1M8Agd2 ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1Wc0G6r ... sp=sharing

RomanHK
Posts: 681
Joined: Sat May 04, 2013 4:18 pm
Location: Czech Republik

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by RomanHK »

You can put it here "Status (Overview)" page and the DHCP page? As an example:
Image

Image

It seems to me that you are outside the subnet.
Turris Omnia with Gargoyle 1.12.0
Linksys WRT3200ACM with Gargoyle 1.12.0
TL-WR1043ND v2 with Gargoyle 1.10.0

Lantis
Moderator
Posts: 5765
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by Lantis »

If you can provide logs from the browser developer console that would be helpful. I think it is an error in the GUI JavaScript.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

BJReplay
Posts: 26
Joined: Sun Feb 02, 2020 3:28 am
Location: Australia

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by BJReplay »

Nothing? No messages, except for warnings about password fields not in a form. Tried chrome and chromium based edge, and internet explorer for a laugh.

Lantis
Moderator
Posts: 5765
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by Lantis »

Sorry that was in reply to Frew.
I haven't had a chance to look at yours yet. That one is also baffling.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

Lantis
Moderator
Posts: 5765
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by Lantis »

pythonic wrote:
Wed Sep 02, 2020 9:42 am
I'm trying to build a recent master (git 75565a7f) for ipq40xx and getting what appears to be a shell error as the build starts to assemble the final images. The problem seems related to creating the FIT format images used for many ipq40xx targets and I didn't encounter this issue with the 1.12.0 build I've made available. I also don't have any problems building ipq806x images (none of which use FIT images) from the same checkout, nor do I see a problem building OpenWrt 19.07 of similar vintage. All building is on a Debian 9 x64 Virtualbox VM which has been kept reasonably up to date.

The first actual error reported in the log is

Code: Select all

sh: 1 Syntax error: Unterminated quoted string
Googling this message suggests it's either a quoting issue specifically or a file name with an embedded apostrophe... but this doesn't seem to make sense from the directory structure or the log.

As best I can tell, the error occurs in the Build/fit definition in ipq40xx-src/include/image-commands.mk but I can't make out whether it is in the Make command sequence or the mkits.sh (from U-Boot 2018.03) script it calls, though I note that mkits.sh should be executed with bash so that seems not to be a match with the error message.

I've put a 7z archive with the target config files, make log and copy of mkits.sh here if anyone wants to take a look.

I'd appreciate any advice about how to figure out what's wrong as I'm stumped :(
Sorry this has taken so long. I've just downloaded a copy of your config and i'm trying a build now.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

Lantis
Moderator
Posts: 5765
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by Lantis »

Build completed no issues using your target folder + master branch at 5a1e4a7fdb2d732a485afb7cdcfc359e15ac259e
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

pythonic
Posts: 64
Joined: Mon Mar 11, 2019 5:47 am
Location: Australia

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by pythonic »

Lantis wrote:
Mon Oct 05, 2020 6:34 am
Build completed no issues using your target folder + master branch at 5a1e4a7fdb2d732a485afb7cdcfc359e15ac259e
Many thanks for taking the time to have a look. Your result suggests I have an environment problem - getting ash when bash is expected perhaps? What build environment (i.e. OS & version) are you using?

Lantis
Moderator
Posts: 5765
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Openwrt 19.07 based Gargoyle

Post by Lantis »

Ubuntu 20.04.1, python3, no other major config changes.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

Post Reply