[SOLVED] Gargoyle OpenVPN server behind Gateway

Report wireless and/or network connectivity problems in this forum.

Moderator: Moderators

Post Reply
varma
Posts: 37
Joined: Thu Feb 17, 2011 7:53 pm

[SOLVED] Gargoyle OpenVPN server behind Gateway

Post by varma »

Hello everybody

I have a problem with my OpenVPN due to the introduction of a new Gateway in my network

192.168.2.254 WDR3600 as gateway with OpenWRT
192.168.2.1 WR1043ND with Gargoyle 1.7.2 as access point and OpenVPN server


the WDR3600 has an OpenWRT build that integrates the SamKnows script to use it as router and continue the monitoring of the connection, so it has to be gateway.

the WR1043ND is configured with WAN and LAN bridged in the connection options, and is DHCP server
with the options to lease 192.168.2.254 as Gateway and primary DNS

I added the port forwarding into the WDR3600
WAN:1194 -> 192.168.2.254 -> LAN 192.168.2.1:1194

and the static route
lan 10.8.0.0/24 192.168.2.1 0 main

then, as I understood from this link http://community.openvpn.net/openvpn/wiki/RoutedLans
I added this line into the OpenVPN configuration file:
server.conf

push "route 192.168.2.0 255.255.255.0"

I can now connect to the OpenVPN server with my android phone under 3G
and I can reach:

1)Gargoyle WEBpage
2)OpenWRT WEBpage

but I can't reach any other computer in the network as:
NAS
asterisk PBX
asterisk ATA
...

all these devices, are set to use WDR3600 as Gateway

is there a way to solve this configuration, or the Gargoyle's OpenVPN implementation is intended to work only
in Gateway mode?
Tp-Link WR1043ND v1.4 using Gargoyle 1.7.2
Tp-Link WDR3600 v1.5 using OpenWRT CC by SamKnows

Image

varma
Posts: 37
Joined: Thu Feb 17, 2011 7:53 pm

Re: [SOLVED] Gargoyle OpenVPN server behind Gateway

Post by varma »

The software configuration was right
The problem is in the bridge between WAN and LAN physical ports

The problem presented with the Gateway connected to the WAN port of the WR1043ND and the rest of the devices to the LAN ports

I moved every device to the LAN ports leaving the WAN unused and its working good.
I was experiencing too a sort of lag in previous configuration to reach the Gateway from wireless clients, right now it works pretty good.

I thought the "bridge" option was enough to make the 4+1 ports equal, but wasn't true.

I will avoid to connect devices to that port.
Tp-Link WR1043ND v1.4 using Gargoyle 1.7.2
Tp-Link WDR3600 v1.5 using OpenWRT CC by SamKnows

Image

Maniac
Posts: 73
Joined: Wed Sep 02, 2009 7:52 pm

Re: [SOLVED] Gargoyle OpenVPN server behind Gateway

Post by Maniac »

Sorry for the necro, but dude thanks. This was killing me I could only access my access point that was running OpenVPN, but not the rest of my network. This was the issue! Thanks so much for posting this.

Post Reply