Archer C7 v2 and occasional blackouts

General discussion about Gargoyle, OpenWrt or anything else even remotely related to the project

Moderator: Moderators

Post Reply
Oober
Posts: 25
Joined: Wed Nov 28, 2018 1:07 pm

Archer C7 v2 and occasional blackouts

Post by Oober »

Hi,

Using Gargoyle 1.12 right now. I have faced some occasional blackouts of the router, resulting no connection either with lan or wifi. Some time ago, I set the gargoyle to reboot every morning at 4 am, but this morning (at 8.30 am) I still faced the problem. I’d say this was third or fourth time for the problem after setting up the scheduled reboot. Hard-resetting the router was the key to solve the problem.

Any ideas to permanently solve this?

Thanks

ispyisail
Moderator
Posts: 4928
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Archer C7 v2 and occasional blackouts

Post by ispyisail »

hardware failure?

We know the firmware is stable

Oober
Posts: 25
Joined: Wed Nov 28, 2018 1:07 pm

Re: Archer C7 v2 and occasional blackouts

Post by Oober »

ispyisail wrote:
Tue Feb 16, 2021 4:39 am
hardware failure?

We know the firmware is stable
Ok.

I have been very satisfied with this router, though. Should I expect some regression with C7 v5 model (with Gargoyle) if I will purchase it? This model can be still found in stores.

ispyisail
Moderator
Posts: 4928
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Archer C7 v2 and occasional blackouts

Post by ispyisail »

Have you excluded external factors?

Bad cable, plugged into the wrong place.................etc etc

ispyisail
Moderator
Posts: 4928
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Archer C7 v2 and occasional blackouts

Post by ispyisail »

After checking all these things hardware does fail.

Oober
Posts: 25
Joined: Wed Nov 28, 2018 1:07 pm

Re: Archer C7 v2 and occasional blackouts

Post by Oober »

Yes I have.

As said, hard-rebooting the router solves the problem. So you think it is okay go go for C7 v5?

ispyisail
Moderator
Posts: 4928
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Archer C7 v2 and occasional blackouts

Post by ispyisail »

I've had a good run with the C7 series

Post Reply