Restore Default Configuration not working?

If your problem doesn't fall into one of the other categories, report it here.

Moderator: Moderators

ispyisail
Moderator
Posts: 4589
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Restore Default Configuration not working?

Postby ispyisail » Wed Jan 25, 2012 2:01 am

Hi all

1.5.X (Built 20120124-1936 git@e561233)
tp-link 1043

I have double checked and "Restore Default Configuration" does not appear to be working?

There were same strange things happening with Tor so I decided to a "Restore Default Configuration" and double check.

I might go back to 1.5.2 and check "Restore Default Configuration" works with that build

ispyisail
Moderator
Posts: 4589
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby ispyisail » Wed Jan 25, 2012 3:11 am

update

I tried to downgrade to 1.5.2 but that also was broken

I've reset my router using failsafe and I suspect that it will work perfect now?

I need to add that I removed the "-N" switch to keep setting after upgrade and I suspect that this might have broken something

hnl_dk
Moderator
Posts: 408
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby hnl_dk » Wed Jan 25, 2012 6:55 am

How do you make your "Restore Default Configuration"?
I am not able to find this ability in the Gargoyle webinterface.
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4

ispyisail
Moderator
Posts: 4589
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby ispyisail » Wed Jan 25, 2012 1:50 pm

Image

re:original post

I suspect Tor was also enabled

My hypotheses is if you enable "tor" and upgrade with "-N" removed bad things happen?

hnl_dk
Moderator
Posts: 408
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby hnl_dk » Wed Jan 25, 2012 2:49 pm

ispyisail wrote:Image

re:original post

I suspect Tor was also enabled

My hypotheses is if you enable "tor" and upgrade with "-N" removed bad things happen?

Knew that I had seen it before, but could not find it this time.


The restore and the upgrade parts do not have anything to do with each other. So the removal of -n in /www/utility/do_upgrade.sh should make no difference in the restore process.

Restore Default Configuration makes a simple restore of:
/etc/original_backup/backup.tar.gz

I am going to make some tests tomorrow.
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4

Gingernut
Posts: 28
Joined: Fri Jun 05, 2009 9:51 am

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby Gingernut » Sat Oct 06, 2012 3:35 am

Sorry to relive an old thread but this bug is still around.

Tested latest 1.5.7 build on a WZR-HP-G300N and it won't reset to default even though it tries to.

ispyisail
Moderator
Posts: 4589
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby ispyisail » Sat Oct 06, 2012 4:37 am

use "failsafe" reset

Gingernut
Posts: 28
Joined: Fri Jun 05, 2009 9:51 am

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby Gingernut » Sat Oct 06, 2012 10:24 am

It dosen't work properly either.

failsafe or mtd -r erase root_fs command go through the reset routine but doesn't work as designed.

Router comes back up but not the firstboot.sh screen, can't access with default password, changed password over telnet and can then access and a few other strange things are happen also.

Don't know what's wrong but this same thing happens on a wzr-hp-g300n and a tl- wr841nd.

ispyisail
Moderator
Posts: 4589
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Restore Default Configuration not working?

Postby ispyisail » Sat Oct 06, 2012 3:25 pm

I've seen a few posts about people having password problems?

what about 1.5.6 or below? "failsafe" always worked for me.

never had much luck with restore defaults


Return to “Other Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests