Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

General discussion about Gargoyle, OpenWrt or anything else even remotely related to the project

Moderator: Moderators

brammers
Posts: 2
Joined: Thu Jan 31, 2019 3:41 pm

Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby brammers » Thu Jan 31, 2019 3:52 pm

Firstly let me say hi as I am new here. Hi!

I found this page and community via a web search after nearly loosing my sanity dealing with my 18 year old son.

We live very remotely and our only viable internet access is via long distance wifi, this works fine although we only get 10mb down and 1mb up the problem that we have is that the unlimited package we have has a fair use policy of 500GB a month. there are 4 children, my wife and I in the house and currently our delightful oldest son is using around 80% of the quota which typically means we run out of data and get throttled back to 256k up and down for the remainder of the month.

As such I am really interested in the quota abilities of the gargoyle code.

My question is I have purchased a Archer C7 V5.0 (it was sold as a V2 but was a V5 when it turned up and they do not have a V2). I have read on the forum that the V5 is supported in a 'pre release' but Im not exactly sure where to find the correct file.

would it be possible for someone to point me in the right direction.

Many Thanks

Paul

Lantis
Moderator
Posts: 5187
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby Lantis » Thu Jan 31, 2019 4:06 pm

Start here:
http://lantisproject.com/gargoyle_1.11.x_rc5/ar71xx/

Hopefully quotas can solve your issue!
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

brammers
Posts: 2
Joined: Thu Jan 31, 2019 3:41 pm

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby brammers » Thu Jan 31, 2019 4:10 pm

Thank you so much for coming back to me so quickly.

much appreciated

Regards

Paul.

ispyisail
Moderator
Posts: 4705
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby ispyisail » Thu Jan 31, 2019 5:18 pm

brammers wrote:Thank you so much for coming back to me so quickly.

much appreciated

Regards

Paul.


Just ask when you get stuck at any stage

mgorton
Posts: 4
Joined: Sat Feb 02, 2019 2:05 pm

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby mgorton » Sat Feb 02, 2019 2:11 pm

Off topic, but thanks for this link btw. Since new betas weren't posted to the gargoyle web site, I just assumed there were none available. I'm going to give the latest RC5 a try to see if it fixes my issues with 1.10 that just started.

On that note, is there a changelog for the RC's or betas?

ispyisail
Moderator
Posts: 4705
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby ispyisail » Sat Feb 02, 2019 2:21 pm

yes

see newer build plus change log down the bottom

viewtopic.php?f=14&t=11875

mgorton
Posts: 4
Joined: Sat Feb 02, 2019 2:05 pm

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby mgorton » Sat Feb 02, 2019 3:31 pm

Thanks! Appreciate it!

User avatar
CBx86
Posts: 112
Joined: Sun Jan 05, 2014 5:43 pm
Location: Brazil

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby CBx86 » Tue Feb 05, 2019 11:05 am

SAME problem here, but with my niece. >.<

I have 10 MB for many peoples/devices.

How i resolve:
Fixed one IP on MAC device. (I already fix all IP on MAC)

In Quotas i set:
Up: 8 MByte
Down: 87 MByte

Then i go to /etc/config/firewall
Edit in the quota

Code: Select all

option reset_interval '300'


Every 5 min the devices in quota rule can download 87 MByte and UP 8 MByte

Is enough to watch video online in descent resolution. Is get more than this, cut the transfer until the 5 min. Only apply on my niece devices. Just her give-me problems with this.

Now i have peace.

top_s
Posts: 37
Joined: Mon Aug 13, 2018 10:09 pm
Location: Brazil

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby top_s » Tue Feb 05, 2019 3:27 pm

CBx86 wrote:SAME problem here, but with my niece. >.<

I have 10 MB for many peoples/devices.

How i resolve:
Fixed one IP on MAC device. (I already fix all IP on MAC)

In Quotas i set:
Up: 8 MByte
Down: 87 MByte

Then i go to /etc/config/firewall
Edit in the quota

Code: Select all

option reset_interval '300'


Every 5 min the devices in quota rule can download 87 MByte and UP 8 MByte

Is enough to watch video online in descent resolution. Is get more than this, cut the transfer until the 5 min. Only apply on my niece devices. Just her give-me problems with this.

Now i have peace.


Wouldn't QOS be a better solution?
WDR4300 v1 (stock)
WR941nd v2 (1.9.2)
WA901nd v2 (1.6.2)
2x WR741nd (1.6.2)

(Up to) 1gbps up/down link

User avatar
CBx86
Posts: 112
Joined: Sun Jan 05, 2014 5:43 pm
Location: Brazil

Re: Archer c7 v5.0 Newbie Question Sorry

Postby CBx86 » Wed Feb 06, 2019 12:06 am

I use both. QoS and Quotas.

But i have bandwidth limit too, so i need enforce some limit.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests