Version 1.3.8

The latest news about Gargoyle

Moderator: Moderators

mosoft59
Posts: 5
Joined: Wed Nov 24, 2010 6:29 pm

Re: Version 1.3.8

Post by mosoft59 »

TP-Link WR1043ND. Firmware "gargoyle_1.3.8-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-sysupgrade.bin"

Gargoyle Web interface. "Firewall" tab now only has 3 entries ( it was 6 items ) ? 'Port Forwarding', 'Restrictions' and 'Quotas' are now missing ?

I might try the '...factory.bin' version.

I performed a "Backup", prior to an upgrade from 1.3.7 to 1.3.8
Performed the Firmware upgrade to 1.3.8
I then did a "Restore", into the router, of my settings.

All of my restrictions and quotas are still present, BUT they can not be altered because the 'Quotas' tab can not be found.

vplessky
Posts: 60
Joined: Sun Oct 31, 2010 10:31 am
Location: Moscow, Russia
Contact:

Re: Version 1.3.8

Post by vplessky »

It seems TP-Link was adding Second Connection and Dual Access to firmware for WR941ND v2, v3 in firmware released in March and June 2010.
Similar changes in log for WR841ND v5 firmware.

For TL-WR941ND v2 and v3
TL-WR941ND_V3_100609
6/9/2010

* Support static route item on the second connection.

TL-WR941ND_V3_100323
Published Date:
3/23/2010
* Add Dual Access support.


Has someone checked GPL source code - what modules they were changing?

Would be really useful to have similar possibility in Gargoyle.
This would solve many problems for people using Torrent in big (in particular - Metro) networks.
Downloading/Uploading from peers in LAN would be at LAN speed, without throttling.
This would also help with IPTV setups.
(IPTV LAN port can be added to WAN interface)

bruno.mariotto
Posts: 8
Joined: Fri Nov 26, 2010 11:44 am

QoS upload in connection lis

Post by bruno.mariotto »

I created the service class QoS upload, various classes, after I created rules to temporarily place the classes each with its proper ip already registered MAC of my machines, I did the same with the Qos download, but when viewing the list of connections informs just right connections and download QoS used, QoS upload but there is always the same, regardless of whether each are registered in a profile, all use the same rule Qos upload. someone is having the same problem? Excuse my English because I'm from Brazil and use google to translate, thanks for listening.

pbix
Developer
Posts: 1366
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:09 pm

Re: Version 1.3.8

Post by pbix »

Bruno,

Please create a new thread in the "Troubleshooting forum" for this issue. This thread is for news.

Please tell us your router type and Gargoyle version.

I use QoS upload and it works well for me.

Please post a screen shot of your QoS upload screen.
Netgear WNDR3700v2
TP Link 1043ND v3
TP-Link TL-WDR3600 v1
Buffalo WZR-HP-G300NH2
WRT54G-TM

Cezary
Posts: 133
Joined: Thu Sep 11, 2008 12:57 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Version 1.3.8

Post by Cezary »


rbej
Posts: 2
Joined: Tue Nov 09, 2010 12:41 pm

Re: Version 1.3.8

Post by rbej »

Still only 50Mbit/sec on LAN 120Mbit.....

LuCi give full speed.

Cezary
Posts: 133
Joined: Thu Sep 11, 2008 12:57 pm
Location: Poland
Contact:

Re: Version 1.3.8

Post by Cezary »


virta
Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 5:45 am

Re: Version 1.3.8

Post by virta »

Eric wrote:vplessky: I've tested with two TP-link ar71xx models, .


Does TP-Link have ap with two wlan interfaces? D-Link 825 has two wlan interfaces one for g/n 2.4Ghz and one for a/n 5Ghz. I have netgear wndr 3700 with dual wlans, and didn't get 1.3.7 working. Linksys wrt 400 is third model with similar setup. Has anyone been able to get router with two wlan interfaces working with gargoyle? Is it even supported?

vplessky
Posts: 60
Joined: Sun Oct 31, 2010 10:31 am
Location: Moscow, Russia
Contact:

Re: Version 1.3.8

Post by vplessky »

virta wrote:Does TP-Link have ap with two wlan interfaces? D-Link 825 has two wlan interfaces one for g/n 2.4Ghz and one for a/n 5Ghz. I have netgear wndr 3700 with dual wlans, and didn't get 1.3.7 working. Linksys wrt 400 is third model with similar setup. Has anyone been able to get router with two wlan interfaces working with gargoyle? Is it even supported?


You probably mean - two radios (2.4Ghz and 5Ghz)?
No, TP-Link WR1043ND has one radio (2.4Ghz). WR841ND has one radio as well.

virta
Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 5:45 am

Re: Version 1.3.8

Post by virta »

ifconfig shows wlan0 and wlan1 with unique hwaddresses. I thought these are interfaces.

Anyway I'm just thinking that ap:s with single "dualband radio" are working ok, but these aps with two "one band radios" are failing.

Post Reply