Version 1.9.1

The latest news about Gargoyle

Moderator: Moderators

rseiler
Posts: 197
Joined: Sun Dec 15, 2013 12:31 am

Re: Version 1.9.1

Post by rseiler »

tapper wrote:flashed my c7 and had no 5 ghz had to go back to last 1.9.x

Are you talking about the v2? Did you ever figure out what was going on? I know historically there's been an issue with this, but I thought 1.9.1 supported it.

tapper
Moderator
Posts: 1071
Joined: Sun Oct 13, 2013 5:49 pm
Location: Stoke-on-trent UK

Re: Version 1.9.1

Post by tapper »

Hi mate it was the c7 v2 and it got fixt by a firstboot and reflashing. It now runs sweet as a nut. Just don't save settings if upgrading from 1.9.0
Linksys WRT1900AC V2 Gargoyle 1.11
Linksys WRT3200ACM OpenWrt Snapshot

ctsffd
Posts: 3
Joined: Tue Aug 16, 2016 9:02 pm

Re: Version 1.9.1

Post by ctsffd »

Lantis wrote:Firstboot reset or reflashing 1.9.1 then try again.

Try both but doesn't help. Still back to factory default after power cycle.
Revert back to 1.6.2 and configurations retain even after power cycle.

ispyisail
Moderator
Posts: 4855
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: Version 1.9.1

Post by ispyisail »

ctsffd wrote:
Lantis wrote:Firstboot reset or reflashing 1.9.1 then try again.

Try both but doesn't help. Still back to factory default after power cycle.
Revert back to 1.6.2 and configurations retain even after power cycle.


4 meg router?

kuss
Posts: 10
Joined: Thu Mar 07, 2013 9:10 am

Re: Version 1.9.1

Post by kuss »

Hi Peeps was just going to test out the new FW on my wndr3800 and noticed that there are 2 types? 1 with CH and other with out, whats CH mean?

rseiler
Posts: 197
Joined: Sun Dec 15, 2013 12:31 am

Re: Version 1.9.1

Post by rseiler »

kuss wrote:Hi Peeps was just going to test out the new FW on my wndr3800 and noticed that there are 2 types? 1 with CH and other with out, whats CH mean?

It's for if you're stuck with the WNDR3800CH running Charter factory firmware.

kuss
Posts: 10
Joined: Thu Mar 07, 2013 9:10 am

Re: Version 1.9.1

Post by kuss »

ah ok ty

ctsffd
Posts: 3
Joined: Tue Aug 16, 2016 9:02 pm

Re: Version 1.9.1

Post by ctsffd »

ispyisail wrote:
ctsffd wrote:
Lantis wrote:Firstboot reset or reflashing 1.9.1 then try again.

Try both but doesn't help. Still back to factory default after power cycle.
Revert back to 1.6.2 and configurations retain even after power cycle.


4 meg router?

it isFlash ROM 8 MB/RAM 32 MB

ninderrycomp
Posts: 41
Joined: Thu Dec 03, 2015 3:20 am

Re: Version 1.9.1

Post by ninderrycomp »

Just wanted to share my experience with my 1043ND v2.1. I made a backup and updated without preserving settings and that works OK, but the moment I restored my backup, the router would enter a reboot loop. Had to use a failsafe reset to get it going again. It looks like I have to migrate my settings manually :(

Anyone hazard a guess on why this happens? I'm using quite a few features, mainly DHCP reservation, QOS uplink and downlink rules.

http://i.imgur.com/33mvgIC.png

Seems like I'm gonna have to re-configure my router from scratch... sigh

Lantis
Moderator
Posts: 5633
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Version 1.9.1

Post by Lantis »

You didn't mention which version you came from, but the settings were most likely not compatible.
Preserve settings is EXACTLY THE SAME as making a backup and then restoring it later.
If one was to fail (which there are many reports of this) then the other surely will as well.

You can manually restore certain settings (e.g. DHCP reservations, QOS rules) but not all of them (e.g. Network and wireless settings)
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

Post Reply