Version 1.5.4 & 1.4.7

The latest news about Gargoyle

Moderator: Moderators

ng3700v2
Posts: 32
Joined: Thu Mar 17, 2011 9:02 am

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by ng3700v2 »

pbix wrote:This would require more FLASH which is one of the resources that must be rationed since some router models are tight on FLASH space.

Since you can install these yourself after installing Gargoyle what specific feature would be gained by doing as you request?


Actually, I think only 3 of those listed aren't included in the standard gargoyle builds:
kmod-gre, kmod-ipt-nat-extra, and kmod-ipt-nathelper-extra.
I believe the others are already included in the standard gargoyle builds, but I listed them all to be safe.

The presence of these modules allows for routing of the GRE protocol which is required for hosting a VPN server behind a gargoyle router. Correct - these packages are installable on a running gargoyle instance, but the kernel modules fail to load via "insmod" or reboot due to "missing symbols". The only way (that I have discovered) to get them to work is to build a my own custom gargoyle image from source and specifically include these modules/packages at that time.

User avatar
DoesItMatter
Moderator
Posts: 1373
Joined: Thu May 21, 2009 3:56 pm

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by DoesItMatter »

Uncino wrote:Hello, I use it on a WR1043ND and I use alot of band, about 8-14 GiB/day; I have to restart every day or I get alot of problems with my netbook (driver is ath9k).

It is possible a version for WR2543ND?

I'm sorry for my bad, bad, bad english.


http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr2543nd

WR2543ND support will come once its supported in an official
OpenWRT release - only supported in Trunk right now.

Check and verify you are using updated drivers for your
Netbook Wireless ATH9K driver set as well.
:twisted: Soylent Green Is People! :twisted:
2x Asus RT-N16 = Asus 3.0.0.4.374.43 Merlin
2x Buffalo WZR-HP-G300NH V1 A0D0 = Gargoyle 1.9.x / LEDE 17.01.x
2x Engenius - ESR900 Stock 1.4.0 / OpenWRT Trunk 49400

Uncino
Posts: 2
Joined: Sat Feb 04, 2012 9:58 am

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by Uncino »

Daylight saving error:
Current Date & Time: 26/03/12 19:06 CET but real time is 20:06 (Italy).

bake15
Posts: 7
Joined: Wed Sep 30, 2009 12:25 pm

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by bake15 »

Uncino wrote:Daylight saving error:
Current Date & Time: 26/03/12 19:06 CET but real time is 20:06 (Italy).



Same here for the uk.

Its a bug in openwrt.

Dragon31337
Posts: 16
Joined: Sun Oct 30, 2011 10:14 am

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by Dragon31337 »

BTW add please
+4 UTC (Moscow) to the list
TL-WR1043ND v1.8 - Gargoyle 1.5.8

sco77
Posts: 43
Joined: Tue Nov 09, 2010 7:28 pm

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by sco77 »

32 Days uptime on 1.5.4 on my 300nh, no issues at all with wired or wireless, no memory leaks either. :)

:P

cn008
Posts: 23
Joined: Tue Jan 24, 2012 3:54 pm

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by cn008 »

1.4.7 is not stable on my WR841.
Lost wifi several times, had to power off router to connect.

jwhipp
Posts: 19
Joined: Thu Apr 05, 2012 10:35 am

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by jwhipp »

Hi all. I'm new to the forum, but have had OpenWRT v.1.2.5 on my WRT54GL for a little over a year now. I've been very happy with it and appreciate all the development work from you folks.

I recently opted to upgrade to v.1.5.4 on the same Linksys model after seeing all the new enhancements. I'm very excited about them. However, after only a few days, I've noticed that the wireless has dropped at least twice on me. Not a lot, but certainly less stable than v1.2.5 that I'm used to. I'm not complaining as I would still take it over all other options I've used. I just thought this would be good information as a stable solution emerges.

Thanks,
Jared
TP-Link Archer C5 AC1200 v1.2
Gargoyle 1.7.1

aorth
Posts: 3
Joined: Tue Dec 06, 2011 1:55 pm

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by aorth »

So far so good with 1.5.4 on an "A2 A0" WZR-HP-G300NH V1. I'm connected with 3G (though I had to add "noipdefault" to my config's "pppd_options", my provider apparently doesn't like me connecting without this!

This is the first OpenWRT in several months which has worked on my device. Thanks a lot, guys.

jwhipp
Posts: 19
Joined: Thu Apr 05, 2012 10:35 am

Re: Version 1.5.4 & 1.4.7

Post by jwhipp »

I'm really experiencing issues with the Wireless on 1.5.4, unlike before on 1.2.5.

It seems every time I open my MacBook Pro, I establish a connection to the device, can browse a page or two, and then it immediately drops. I've waited to see if it recovers, but it never has and I have to reboot my Linksys. Strange thing is, and I'm not 100% certain about this yet, but when the iPad and iPhone connects to the wireless, it doesn't drop. Seems only to happen when I open my MacBook. Note that it's only the wireless connection that is affected here. I have a desktop PC connected through Ethernet and it does just fine.

I may have to fallback to 1.4.7 if it continues, which I don't know why it wouldn't. Dropping occasionally would be tolerable given it's in beta, but it's every time I use my MacBook.

Linksys WRT54GL
Gargoyle 1.5.4
TP-Link Archer C5 AC1200 v1.2
Gargoyle 1.7.1

Post Reply