Adblock Plugin

Want to share your OpenWrt / Gargoyle knowledge? Implemented a new feature? Let us know here.

Moderator: Moderators

jorgecorazondeleon
Posts: 48
Joined: Tue Oct 02, 2012 5:27 pm

Re: Adblock Plugin

Post by jorgecorazondeleon »

Hi:
I installed the adblock plugin, but after enabling Adblock and save changes and updating list, it is empty


Device Name:Gargoyle
Gargoyle Version:1.9.X (Built 20170414-1611 git@c37f4bb)
Model:TP-Link TL-WDR4300 v1
Device Configuration:Gateway

Lantis
Moderator
Posts: 5528
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Adblock Plugin

Post by Lantis »

Can you show me a screenshot please?
I expect the list is not empty, you're just not searching it
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

jorgecorazondeleon
Posts: 48
Joined: Tue Oct 02, 2012 5:27 pm

Re: Adblock Plugin

Post by jorgecorazondeleon »

Do not let me load the capture
"ERROR
Sorry, the board attachment quota has been reached".

Lantis
Moderator
Posts: 5528
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Adblock Plugin

Post by Lantis »

Yes, upload it elsewhere and link to here.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.


d3fz
Posts: 269
Joined: Sun Aug 28, 2016 7:34 pm

Re: Adblock Plugin

Post by d3fz »

Would it be possible to add another info label right under "Last Run", showing total blocked domains ?

Something like:
Last Run: 27/05/2017 04:16 BRST
Blocked Domains: 30150 entries

I know it sounds a little redundant, but since nothing is displayed when the user enters the page, it might help to quickly identify whether or not Adblock is blocking/working as expected.

Also, found some UI glitches when viewing in mobile:

Some buttons/tables are escaping their divs, allowing horizontal scrolling.

Applies to both adblock.sh and spectrum_analyser.sh
TP-Link Archer C7 v2 - Gargoyle 1.12.X
TP-Link WR842ND v2 - Gargoyle 1.10.X
TP-Link RE450 AC v2 - Stock FW 1.0.4
TP-Link WA850RE v1.2 - LEDE 17.01.1

Lantis
Moderator
Posts: 5528
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Adblock Plugin

Post by Lantis »

See how the search list says "0/13000"
You have approximately 13000 blocked domains.
Search for the word "ad" and you'll see some results.
There is a JavaScript limitation which only allows 10000 results at once so I don't display anything until you search.


D3fz, yes maybe that would be better, but I personally think it is self explanatory.
I will look at the mobile stuff soon.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

jorgecorazondeleon
Posts: 48
Joined: Tue Oct 02, 2012 5:27 pm

Re: Adblock Plugin

Post by jorgecorazondeleon »

Ok, I see that it works well....
I just can not see it
Thanks!

vladtheodor
Posts: 43
Joined: Mon Jan 27, 2014 5:28 pm
Location: Bukarest

Re: Adblock Plugin

Post by vladtheodor »

Hi ! Using WinSCP...
Where (in folder) can i manually update "white list" to add "bild.de" ? In browser 192.168.1.1 searched for "bild.de" in "Block List Search Results", found only "bild.de.intellitxt.com", saved changes - website "bild.de" still blocked. How can i unblock this ?
TP-Link TL-WR1043ND v1

Lantis
Moderator
Posts: 5528
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Adblock Plugin

Post by Lantis »

It’s either in /plugin_root/Adblock or /usr/Adblock.
I can’t remember.
But you’re not the first to report the problem so I will check it out
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

Post Reply