Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Suggest improvements and new features for Gargoyle.

Moderator: Moderators

uysiquebien
Posts: 54
Joined: Fri Jan 03, 2014 2:01 pm

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby uysiquebien » Tue Nov 03, 2015 7:40 pm

I don't care about "space efficiency", after all my router is full already by itself, but at this point I will just recompile.

uysiquebien
Posts: 54
Joined: Fri Jan 03, 2014 2:01 pm

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby uysiquebien » Tue Nov 03, 2015 8:14 pm

By the way, the second post should be changed--it's not "make menuconfig" but "make custom".

runner75
Posts: 10
Joined: Sat Nov 28, 2015 4:00 pm
Location: Venezuela

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby runner75 » Sat Nov 28, 2015 4:05 pm

tapper wrote:
iliya wrote:hi all.

I've flashed my TL-WR842ND with the 1.7.1 stable version, and since the it's working perfectly. Now I've got a TL-WR841ND v8.2 and I would like to flash it and use it as a bridge of my 842 on channel 12,13,14. I live in Europe where we can use those channels and they significantly boost quality of signal and speed of wifi.
Reghack working good on 842, but i received "no space left on drive" on 841ND router when trying to patch it.
If anyone has such a modified firmware for 841N/ND v8.2 i'd appreciate it.

p.s: i'm too thick to do it by myself :cry:






Hi I don't no if it works good with 1.7.1 but here gos!
load up the Gargoyle Router Management Utility, click System, click Plugins, then click on the Refresh Plugins butten and then install the Webshell Plugin.

Wen the Webshell Plugin is installed it will show up in the menu open it up and copy and paste this line by line.
After each line click Execute. wget and the link should be on same line.


cd /tmp/

wget http://luci.subsignal.org/~jow/reghack/reghack.mips.elf

chmod +x reghack.mips.elf

./reghack.mips.elf /lib/modules/*/ath.ko

./reghack.mips.elf /lib/modules/*/cfg80211.ko

reboot


Good luck!



Yeah!!!! It works well with my router WD Mynet N750
My Net WD750

scrmtrey
Posts: 102
Joined: Wed May 14, 2014 2:25 am

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby scrmtrey » Sat Jun 04, 2016 12:30 pm

Does this still work on latest gargoyle or latest ispysail builds? (I think i grt some errors or warnings when i run it, dont remember which one)
wdr3600 v1.5 @ Latest ispyisail build

Lantis
Moderator
Posts: 5137
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby Lantis » Sat Jun 04, 2016 5:32 pm

No. It is no longer necessary either. You can set your country on the command line
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

User avatar
VAMET
Posts: 35
Joined: Thu Oct 23, 2014 7:25 pm
Location: Gdynia, Poland
Contact:

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby VAMET » Tue Sep 27, 2016 9:27 am

Dear Lantis

Lantis wrote:No. It is no longer necessary either. You can set your country on the command line


I don't know, if I understand, please correct me, if I am wrong. After upgrading to 1.9.1 firmware, there is possibility to choose channel 13 without need of using:

cd /tmp/
wget http://luci.subsignal.org/~jow/reghack/reghack.mips.elf
chmod +x reghack.mips.elf
./reghack.mips.elf /lib/modules/*/ath.ko
./reghack.mips.elf /lib/modules/*/cfg80211.ko
reboot


Sincerely
VAMET

ektus
Posts: 168
Joined: Sun Aug 11, 2013 2:26 am
Location: Germany

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby ektus » Tue Sep 27, 2016 12:01 pm

You cannot enable channel 13 globally, but you can tell the router which country you are in, and the router will enable the channels that are allowed there.

One manual for this I've got in my bookmarks, 'cause I've got to do it every time I update one of my routers:

https://feeding.cloud.geek.nz/posts/set ... x-openwrt/

Basically, you've got to ssh into your router and issue a couple UCI commands.

Please take care not to use channels that are illegal at your location!


Regards
Ektus.

User avatar
VAMET
Posts: 35
Joined: Thu Oct 23, 2014 7:25 pm
Location: Gdynia, Poland
Contact:

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby VAMET » Tue Sep 27, 2016 2:21 pm

Dear ektus

Thank you for your information. In Poland channel 13 is allowed without any problems. I have got this channel enabled in stock firmware too.

Sincerely
VAMET

aleks87
Posts: 3
Joined: Mon Nov 13, 2017 4:37 am

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby aleks87 » Mon Nov 13, 2017 4:42 am

how to open 12-13 channels for firmware Version 1.10.0 help pzhlst

Lantis
Moderator
Posts: 5137
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Allow Channels 12,13,14 based on country (*MOD*)

Postby Lantis » Mon Nov 13, 2017 5:19 am

Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases


Return to “Feature Requests”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests