TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Suggest improvements and new features for Gargoyle.

Moderator: Moderators

Post Reply
deepblue2000
Posts: 12
Joined: Tue Feb 04, 2014 1:28 pm

TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by deepblue2000 »

hi,

I have bought a WR1043ND v4 because it was listed here:
https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd?s
as working (v4 Snapshot from 2017-02-19 was working without problems),

but now I wanted to flash gargoyle, but I cant find a firmware for it.

is it not supported ?

openwrt trunk is possible: https://downloads.openwrt.org/snapshots ... x/generic/
or LEDE FW..
but it is horrorible to configure if u always used gargoyle ;)

ispyisail
Moderator
Posts: 4962
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by ispyisail »

We only build against stable firmware

v4 never made it to stable

You will have to wait for the next major update

could be a long time?

ispyisail
Moderator
Posts: 4962
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by ispyisail »

openwrt / LEDE split slowed things down (12 months?)

deepblue2000
Posts: 12
Joined: Tue Feb 04, 2014 1:28 pm

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by deepblue2000 »

I flashed the lede fw,
https://lede-project.org/toh/hwdata/tp- ... r1043nd_v4

it works very good, but it is horrorible to configure it.

wr1043nd v4 is listed in stable/release:
https://downloads.lede-project.org/rele ... x/generic/

hope gargoyle will support it soon

IanBlakeley
Posts: 32
Joined: Mon Nov 27, 2017 6:10 am
Location: Penang, Malaysia
Contact:

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by IanBlakeley »

Is it still the case not supported? I went away from Gargoyle when the ISP upgraded me to 500mbps connection and my old router lacked the oomph. I was looking at buying a better router to replace the ISP one and of course switching the firmware I can get the WR1043ND locally but it looks to be V4.

Lantis
Moderator
Posts: 6114
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by Lantis »

It's supported, you can check the download page.
It's not going to do anywhere close to 500mbps though so I wouldn't entertain that idea.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

IanBlakeley
Posts: 32
Joined: Mon Nov 27, 2017 6:10 am
Location: Penang, Malaysia
Contact:

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by IanBlakeley »

Thanks. Ah well back to the drawing board, thought the spec said up to 1Gbps on the WAN

Lantis
Moderator
Posts: 6114
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by Lantis »

On stock firmware with NAT acceleration. For 500mbps you'll want a pretty high tier device. Especially if you want to do QoS or quotas.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

IanBlakeley
Posts: 32
Joined: Mon Nov 27, 2017 6:10 am
Location: Penang, Malaysia
Contact:

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by IanBlakeley »

Thanks.
Unfortunately there's no 3rd party firmware for the ISP provided C1200 and the stock is limited. My choices locally are somewhat limited. Guess once we can travel again I'll buy and bring back.

IanBlakeley
Posts: 32
Joined: Mon Nov 27, 2017 6:10 am
Location: Penang, Malaysia
Contact:

Re: TP-Link WR1043ND v4 Support ?

Post by IanBlakeley »

In case it gives a hint for anyone else facing similar issues. In the end I bought a Pi4B, a USB3-ethernet adaptor and have that working running an OpenWRT snapshot.

Post Reply