Archer C7 5ghz poor connect speeds

Report wireless and/or network connectivity problems in this forum.

Moderator: Moderators

coits
Posts: 117
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by coits »

Hi Lantis,

I have run these command on my Archer C7 v2.

uci set wireless.radioX.htmode=VHT80
uci set wireless.radioX.channel=XYZ
uci commit wireless
wifi

But when I check the interface there is no 80Mhz selection on the drop down menu for 5 GHz channel width.

Any suggestion?

Thanks
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

Lantis
Moderator
Posts: 5976
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by Lantis »

Those commands won't update the UI. They only apply the settings on the back end.
By the way, just to double check, you did replace the X in "radioX" with an actual number that corresponds to your radio, right? :)

You can double check your settings were taken by doing:
"iw wlanX info" where X matches the same number of your radio.

my output shows:

Code: Select all

Interface wlan1
        ifindex 14
        wdev 0x100000002
        addr XX:XX:XX:XX:XX:XX
        ssid ****************
        type AP
        wiphy 1
        channel 149 (5745 MHz), width: 80 MHz, center1: 5775 MHz
Notice the last line, the width is 80MHz.

The code to update the interface has been accepted and we will hopefully see a test build within a few days. :)
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

coits
Posts: 117
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by coits »

Hi Lantis,

Yes, I did replace the X in "radioX", on my case it's radio0.

I will check it later tonight after I get home from work.

Thanks for your reply.
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

coits
Posts: 117
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by coits »

Hi Lantis,

Yes, it shows 80 Mhz. but after few days all of my device connected to this radio has authentication problem, basically they cannot connect to wireless AC and N network.

Any idea?

Thank you
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

Lantis
Moderator
Posts: 5976
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by Lantis »

Is there any action that fixes this?

Is it fixed by restarting the wifi networks? Or does it require a full reboot?

It's more than likely a problem with Openwrt itself than Gargoyle.
Have you ever tried Openwrt on the device to see if it works any better?
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

coits
Posts: 117
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by coits »

No, I haven't tried openwrt yet, the problem was only for network AC and N, so far 2.4 Ghz still works perfectly. I will reboot the router when I gets home, maybe it will temporarily resolve the problem.

Thanks
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

coits
Posts: 117
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by coits »

I have check the openwrt forum and someone advise to install this package.

opkg install kmod-ath10k

Can someone please confirm if this can help solve the authentication failure on my 5Ghz radio.

Thank you all.
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

Lantis
Moderator
Posts: 5976
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by Lantis »

No it will already be installed.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

coits
Posts: 117
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by coits »

Will we consider this as a bug?
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

Lantis
Moderator
Posts: 5976
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Archer C7 5ghz poor connect speeds

Post by Lantis »

Not until it was tested on Openwrt as well. The ath10k driver is reasonably buggy and there are many users reporting problems from the openwrt side as well.

In my opinion it is rare that gargoyle introduces extra wireless problems.

Can you do:
gpkg list-installed

And then look for the kmod-ath10k.
I'll see what version it is and if there is a later version available. If there is I'll look at getting it to you for testing.

Leaving this here for later.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

Post Reply