TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Report wireless and/or network connectivity problems in this forum.

Moderator: Moderators

SynGamer
Posts: 10
Joined: Sat Oct 05, 2013 8:21 am

TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by SynGamer »

I have three devices that are stationary and my router has not moved since running 1.5.9. Before upgrading to 1.5.11 (from 1.5.9) all three devices were getting;

Desktop - 10 feet away, 5 bars
Laptop - 15 feet away and 1 wall, 5 bars
Roku - 25 feet away and 1 wall, "Excellent"

After upgrading to 1.5.11 I'm getting;

Desktop - 10 feet away, 3-4 bars
Laptop - 15 feet away and 1 wall, 3-4 bars
Roku - 25 feet away and 1 wall, "Poor"

Nothing has changed settings-wise or location-wise...very baffling and quite frustrating. Any help would be appreciated :)

SynGamer
Posts: 10
Joined: Sat Oct 05, 2013 8:21 am

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by SynGamer »

Any help would be greatly appreciated. My connections/speeds shouldn't be this low, I'm wondering if I should downgrade to 1.5.9 and just wait for 1.6.0?

cybrgeek
Posts: 5
Joined: Mon Dec 02, 2013 7:07 pm

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by cybrgeek »

I have the same problem...have not found a solution yet. My wifi speeds with1.5.11 are 1/3 of what they are with 1.5.9. I have tried flashing without saving settings (which is revert to default, I assume), tried factory flash,& upgrade flash. I tried version 1.5.10 which seemed to retain my wifi speeds but lost all settings or something with power disconnect & I have to log back into the router & hit save settings each time to be able to connect to the internet. I've been flashing & trying different things with these 2 upgrades...flashed each 4-5 times & have to keep going back to 1.5.9. If there is a fix I hope it doesn't involve writing code to the program as is suggested for some of the fixes for other things as I know nothing about writing to tar files. I keep checking forum, but guess I'll have to stick with 1.5.9 until next major release & hope that works for this router.

R5R
Posts: 4
Joined: Sun Dec 29, 2013 2:07 pm

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by R5R »

I have the exact same problem aswell! Please can anybody help with this, I've tried each version after 1.5.9 but all drop singal strength and cause the router to act wierd.

SynGamer
Posts: 10
Joined: Sat Oct 05, 2013 8:21 am

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by SynGamer »

R5R wrote:I have the exact same problem aswell! Please can anybody help with this, I've tried each version after 1.5.9 but all drop singal strength and cause the router to act wierd.

Looks like no help is on the way. I'm still debating if I want to revert to 1.5.9, or wait for 1.6.0.

Is there anything special that needs to be done to revert to an older firmware?

R5R
Posts: 4
Joined: Sun Dec 29, 2013 2:07 pm

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by R5R »

I had trouble at first normally downgrading, so went to stock then back to 1.5.9 no more issues rocksolid with the longer range. So wierd. it sucks too because the new versions have cool plugins I wanna try like the PPTP VPN :(

pbix
Developer
Posts: 1372
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:09 pm

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by pbix »

You might want to pursue this topic over at openwrt.org.

All radio related software is from there and not modified by Gargoyle developers.
Linksys WRT1900ACv2
Netgear WNDR3700v2
TP Link 1043ND v3
TP-Link TL-WDR3600 v1
Buffalo WZR-HP-G300NH2
WRT54G-TM

R5R
Posts: 4
Joined: Sun Dec 29, 2013 2:07 pm

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by R5R »

pbix wrote:You might want to pursue this topic over at openwrt.org.

All radio related software is from there and not modified by Gargoyle developers.


Thanks, I'll check it out.

R5R
Posts: 4
Joined: Sun Dec 29, 2013 2:07 pm

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by R5R »

Found some possibly useful info on the openwrt forums, but not sure how we could turn "IEEE 802.3az LPI" off which might be causing the issue.

Can anybody help with this? Thanks!

Here's the thread describing the exact problem I was experiencing, at the end the solution to turn off "IEEE 802.3az LPI".
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=48086

cybrgeek
Posts: 5
Joined: Mon Dec 02, 2013 7:07 pm

Re: TP-Link WDR3600 - Poor wifi signal on 1.5.11

Post by cybrgeek »

I just tried version 1.6.0......same results as 1.5.11. Once again reverted back to 1.5.9.

Post Reply