WoL - Wake on LAN

If your problem doesn't fall into one of the other categories, report it here.

Moderator: Moderators

User avatar
VAMET
Posts: 35
Joined: Thu Oct 23, 2014 7:25 pm
Location: Gdynia, Poland
Contact:

WoL - Wake on LAN

Postby VAMET » Mon May 16, 2016 3:45 am

Dear Friends

I own TL-WR1043ND V2 with firmware 1.6.2. I have used Wake on LAN. Everytime I use it for the first time my device is launched without problems, but next time there is wrong MAC for this device, I mean 00:00:00:00:00:00, so I cannot use WoL anymore for this device until I reboot my router.

How may I fix this issue?

I will be glad for any help and support.

Sincerely
Last edited by VAMET on Mon May 16, 2016 4:07 am, edited 2 times in total.
VAMET

Lantis
Moderator
Posts: 5011
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: WOL - Wake-On-LAN

Postby Lantis » Mon May 16, 2016 3:47 am

Where are you seeing the incorrect MAC address? Can you show pictures please?
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

User avatar
VAMET
Posts: 35
Joined: Thu Oct 23, 2014 7:25 pm
Location: Gdynia, Poland
Contact:

Re: WoL - Wake on LAN

Postby VAMET » Mon May 16, 2016 4:06 am

Dear Lantis

Here you go: WoL TL-WR1043ND

First time MAC address is OK, when click wake my device is waking up, but when I would like to wake the same device few days later and I go to Configuration>Wake on LAN there is MAC 00:00:00:00:00:00 as you see in the picture and I cannot wake up this device until I reboot my router.

Sincerely
VAMET

Lantis
Moderator
Posts: 5011
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: WoL - Wake on LAN

Postby Lantis » Mon May 16, 2016 4:43 am

Is the device you are trying to wake a static IP or no?

The 00 mac addresses are coming from the ARP table. This means that the router tried to find out who was at the particular IP address, and no one responded.
This is why i ask if a device may have moved?
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

User avatar
VAMET
Posts: 35
Joined: Thu Oct 23, 2014 7:25 pm
Location: Gdynia, Poland
Contact:

Re: WoL - Wake on LAN

Postby VAMET » Mon May 16, 2016 5:26 am

Dear Lantis

I have DHCP in TL-WR1043ND with IP reservation for all of my devices, so the same device will have the same IP assigned based on their MAC address. Also I have no such problem, when I use Fing on my Android device to wake this particular device. The problem is only when I use WoL via Gargoyle 1.6.2 from my router.

Sincerely
VAMET

Lantis
Moderator
Posts: 5011
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: WoL - Wake on LAN

Postby Lantis » Mon May 16, 2016 7:08 am

need someone else to corroborate your symptoms. i cannot reproduce the issue.
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

ispyisail
Moderator
Posts: 4624
Joined: Mon Apr 06, 2009 3:15 am
Location: New Zealand

Re: WoL - Wake on LAN

Postby ispyisail » Mon May 16, 2016 9:05 pm

1.6.2 is end of life

If there is a bug its not going to get fixed on that version

You need to test the current test version and if there is a bug it might get fixed.

viewtopic.php?f=14&t=8696

User avatar
VAMET
Posts: 35
Joined: Thu Oct 23, 2014 7:25 pm
Location: Gdynia, Poland
Contact:

Re: WoL - Wake on LAN

Postby VAMET » Tue May 17, 2016 3:48 am

Dear ispyisail

I am not using the newest version, because of bandwidth problem. In 1.6.2 I have got 250/20Mbps without any problems, but on the newer versions of Gargoyle it's a lot less 160-180/20Mbps.

I have noticed one more thing, I mean when I will launch via WoL from my router and my device will start and then I will power off it and again power on and go to my router again, there is MAC for this device refreshed. And again when I will wake this device and then power off I cannot wake it up, because of 00:00:00:00:00:00. It's really strange.

Sincerely
VAMET

mates
Posts: 128
Joined: Mon Nov 14, 2011 7:53 am

Re: WoL - Wake on LAN

Postby mates » Wed May 18, 2016 8:12 am

Hi

i had that bug also , but on some greater release it was fixed, I know that Eric did some fixes (few changesets - trz go through historical changes)

Try go through - here zou may found workaround how to add MAC address to specific ip in webshell from web gui: http://www.gargoyle-router.com/phpbb/viewtopic.php?f=6&t=2227&start=30


Return to “Other Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest