WNDR3700 V2 Install fails

Report problems and success stories with Gargoyle on various hardware platforms.

Moderator: Moderators

Post Reply
Walton
Posts: 31
Joined: Tue Aug 30, 2011 12:00 am

WNDR3700 V2 Install fails

Post by Walton »

Hi from Australia,

I have a Netgear WNDR3700 V2. I have downloaded the file gargoyle_1.4.1-ar71xx-wndr3700v2-squashfs-factory.img but when I try to update the router from the Netgear web interface, it fails. I get the following

Current Version 1.0.4.68
Uploaded Version OpenWRT.unknown

And a dialog box saying
Firmware upgrade failed. Please check your file.

Should I be upgrading the router to the latest Netgear firmware before I try loading this file?

Thanks in advance (and for the software)

hnl_dk
Moderator
Posts: 408
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: WNDR3700 V2 Install fails

Post by hnl_dk »

With that current firmware, it sounds more like an WNDR3700v1.
Please check again.
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4

Walton
Posts: 31
Joined: Tue Aug 30, 2011 12:00 am

Re: WNDR3700 V2 Install fails

Post by Walton »

I bought this 3 weeks ago, the box is re and grey and it says WNDR3700-100AUS.

I don't really know how to tell the difference other than the box colour.

Is there some other way?

hnl_dk
Moderator
Posts: 408
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: WNDR3700 V2 Install fails

Post by hnl_dk »

Walton wrote:I bought this 3 weeks ago, the box is re and grey and it says WNDR3700-100AUS.

I don't really know how to tell the difference other than the box colour.

Is there some other way?

WNDR3700-100AUS is what we would call WNDR3700v1.
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4

Walton
Posts: 31
Joined: Tue Aug 30, 2011 12:00 am

Re: WNDR3700 V2 Install fails

Post by Walton »

From a Netgear forum

"The only difference between the versions is v1 has 8mb flash memory and v2 is 16mb"

Mine has 8MB flash so it must be a V1. Strange that I just bought it and it is a V1.

Walton
Posts: 31
Joined: Tue Aug 30, 2011 12:00 am

Re: WNDR3700 V2 Install fails - Solved

Post by Walton »

And how simple is it when you get the correct file. THANK YOU all for your help.

And it's so easy to configure. Much cleaner web interface than the standard Netgear one.

I can't thank you enough. In the end putting Gargoyle on was so easy with the 3700.

hnl_dk
Moderator
Posts: 408
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: WNDR3700 V2 Install fails

Post by hnl_dk »

Your welcome.

I also like it very much :D
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4

Ysdadsdslo
Posts: 12
Joined: Wed Aug 06, 2014 7:03 am

Re: WNDR3700 V2 Install fails

Post by Ysdadsdslo »

This posts is very informative. Thank you!
dubli

Post Reply