Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Report problems and success stories with Gargoyle on various hardware platforms.

Moderator: Moderators

rrradant
Posts: 3
Joined: Sun Mar 04, 2018 9:15 pm

Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby rrradant » Sun Mar 04, 2018 9:26 pm

Hi everyone. I'm trying to install latest Gargoyle on WRT3200ACM and it hangs every time. I need to do a 30-30-30 to get back to factory firmware. What is weird is that the default ip of the router after reset is 10.138.218.12 rather than the typical 192.168.1.1 I have updated the factory firmware and tried Gargoyle 1.9.2 but no luck. Any ideas? Is there a special process / name of the firmware file required? Thanks.

Lantis
Moderator
Posts: 4958
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby Lantis » Sun Mar 04, 2018 9:46 pm

Was your device manufactured around December 2017 or later? This information should be on the box.
If so it is probably not compatible with current Gargoyle images.
If you confirm this is the issue, I’ll attempt to work on the fix and you can be the guinea pig if you like. However it is possible that it cannot be easily backported to Gargoyle in which case you might have to wait.


For future reference, “30 30 30” does nothing.
The correct recovery procedure on your device is a triple power flip.
https://wiki.openwrt.org/toh/linksys/wr ... e_recovery
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

rrradant
Posts: 3
Joined: Sun Mar 04, 2018 9:15 pm

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby rrradant » Mon Mar 05, 2018 2:13 pm

I contacted Linksys and they said the manufacturing date is November 24, 2017. Based on my failed efforts, the window of problems can be pushed back a bit. I really have no interest in working too hard to get the box operational, I'd rather get my refund. I appreciate the information and offer to help.

The 30/30/30 did get me back to the Linksys firmware. After trying to load Gargoyle 1.10 all I would get is a flashing power light with no connectivity. The 10 second hold down of the reset button did nothing, and repeated powering cyclings were of no good (did not try the 3X power flip). I went back to my old DD-WRT habits with 30/30/30 and it brought up the stock firmware. I will try the triple power flip this evening.

Thanks.

Lantis
Moderator
Posts: 4958
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby Lantis » Mon Mar 05, 2018 4:06 pm

No problem.

The key issue is when manufacturers silently update internal components (in this case the flash memory chip) and leave the hardware revision the same.
Same thing happened with the Archer C7 routers but they were much harder to recover.

I hope your refund is painless.
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

gu3d3s
Posts: 22
Joined: Mon Nov 13, 2017 7:14 am

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby gu3d3s » Mon Mar 05, 2018 6:02 pm

Hello,

There are already FW options for the new WRT3200, I believe that Gargoyle will soon be using this patch too, for now I can talk about the DD-WRT ultima Vs. or the David's VS LEDE made for the WRT linksys line.

And do not ever use 30,30,30 as this can turn your WRT3200 into a permanent brick, follow the instructions suggested by @Lantis

I use this router too, and I'm available to help wherever possible.

rrradant
Posts: 3
Joined: Sun Mar 04, 2018 9:15 pm

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby rrradant » Mon Mar 05, 2018 9:56 pm

Good to know about the 30/30/30. I don't think I will wait for the WRT3200ACM patches, probably get another TP-Link Archer C7. I have setup V2's and V3's, but is there a V4 out that is problematic?

coits
Posts: 103
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby coits » Tue Nov 27, 2018 12:59 am

Hi Lantis,

Are there any isuses with wrt3200acm firmware 1.10, I just bought one and not sure, what firmware to flash? please guide to avoid any brick.

Thanks
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

Lantis
Moderator
Posts: 4958
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby Lantis » Tue Nov 27, 2018 3:32 am

Yes. Use 1.11.0 RC4. That should work just fine :)
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases

coits
Posts: 103
Joined: Thu Sep 19, 2013 1:58 am
Location: canada

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby coits » Thu Nov 29, 2018 10:41 pm

Lantis wrote:Was your device manufactured around December 2017 or later? This information should be on the box.
If so it is probably not compatible with current Gargoyle images.
If you confirm this is the issue, I’ll attempt to work on the fix and you can be the guinea pig if you like. However it is possible that it cannot be easily backported to Gargoyle in which case you might have to wait.


For future reference, “30 30 30” does nothing.
The correct recovery procedure on your device is a triple power flip.
https://wiki.openwrt.org/toh/linksys/wr ... e_recovery


Hi Lantis,

I just bought wrt3200-acm ca and there's no info if this is version1.

Are there still any issue with those devices manufactured around Dec. 2017 or later?

Please advise, really appreciate your input.

Thank you
Gargoyle 1.9.x on Buffalo WZR-HP-AG300H
Gargoyle 1.10.x on TP-Link Archer C7 v2.0
Gargoyle 1.11.x on WRT3200 acm

Lantis
Moderator
Posts: 4958
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Problem loading 1.10 on WRT3200ACM Rango

Postby Lantis » Thu Nov 29, 2018 11:55 pm

Yes, if you use 1.10 or earlier
No, if you use 1.11 or later

Technically it isn’t a “problem”, it just doesn’t work. The router will fail to boot, and when it does this 3 times it will revert back to how it was. That’s why I like these devices, they’re quite hard to break.
Routers: Various ar71xx/mvebu/x86-64
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases


Return to “Hardware / Installation Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests