Bricked pocket router

If your problem doesn't fall into one of the other categories, report it here.

Moderator: Moderators

Post Reply
roland
Posts: 11
Joined: Mon Jul 27, 2020 4:13 am

Bricked pocket router

Post by roland »

So, I've been messing around and I seem to have bricked my Gargoyle pocket router.... Anyone who could help me unbrick this thing?

It doesn't ping on it's default IP, but I can SSH and WinSCP into it.
Thank you

RomanHK
Posts: 644
Joined: Sat May 04, 2013 4:18 pm
Location: Czech Republik

Re: Bricked pocket router

Post by RomanHK »

If you get to SSH via PuTTY (terminal), you can run this command and it will clear the configuration and the router will default:

Code: Select all

rm -r /overlay/* && reboot -f
or
Factory Reset: https://openwrt.org/docs/guide-user/tro ... tory_reset
Last edited by RomanHK on Tue Jul 28, 2020 3:13 pm, edited 1 time in total.
Turris Omnia with Gargoyle 1.12.0
Linksys WRT3200ACM with Gargoyle 1.12.0
TL-WR1043ND v2 with Gargoyle 1.10.0

roland
Posts: 11
Joined: Mon Jul 27, 2020 4:13 am

Re: Bricked pocket router

Post by roland »

RomanHK wrote:
Tue Jul 28, 2020 2:56 pm
If you get to SSH via PuTTY (terminal), you can run this command and it will clear the configuration and the router will default:

Code: Select all

rm -r /overlay/* && reboot -f
I tried it twice and restarted the router, still no ping. I'm gonna try the soft factory reset.

roland
Posts: 11
Joined: Mon Jul 27, 2020 4:13 am

Re: Bricked pocket router

Post by roland »

roland wrote:
Tue Jul 28, 2020 3:13 pm
RomanHK wrote:
Tue Jul 28, 2020 2:56 pm
If you get to SSH via PuTTY (terminal), you can run this command and it will clear the configuration and the router will default:

Code: Select all

rm -r /overlay/* && reboot -f
I tried it twice and restarted the router, still no ping. I'm gonna try the soft factory reset.
I did the soft factory reset. Still no ping..

RomanHK
Posts: 644
Joined: Sat May 04, 2013 4:18 pm
Location: Czech Republik

Re: Bricked pocket router

Post by RomanHK »

roland wrote:
Tue Jul 28, 2020 3:42 pm
roland wrote:
Tue Jul 28, 2020 3:13 pm
RomanHK wrote:
Tue Jul 28, 2020 2:56 pm
If you get to SSH via PuTTY (terminal), you can run this command and it will clear the configuration and the router will default:

Code: Select all

rm -r /overlay/* && reboot -f
I tried it twice and restarted the router, still no ping. I'm gonna try the soft factory reset.
I did the soft factory reset. Still no ping..
That's pretty weird. If you get to SSH, then the ping command from the same station must also work (within the LAN). See if you have a typo.

Do you get to the GUI?
Turris Omnia with Gargoyle 1.12.0
Linksys WRT3200ACM with Gargoyle 1.12.0
TL-WR1043ND v2 with Gargoyle 1.10.0

roland
Posts: 11
Joined: Mon Jul 27, 2020 4:13 am

Re: Bricked pocket router

Post by roland »

RomanHK wrote:
Tue Jul 28, 2020 3:59 pm
roland wrote:
Tue Jul 28, 2020 3:42 pm
roland wrote:
Tue Jul 28, 2020 3:13 pm


I tried it twice and restarted the router, still no ping. I'm gonna try the soft factory reset.
I did the soft factory reset. Still no ping..
That's pretty weird. If you get to SSH, then the ping command from the same station must also work (within the LAN). See if you have a typo.

Do you get to the GUI?
So it just came back to life. I can access it through the web interface as normal. Version 1.12.0.

Under Firewall → Restrictions →Add new rule - 'Application protocol' is greyed out.
Do you perhaps know why?

Post Reply