Client bridge with a different password

General discussion about Gargoyle, OpenWrt or anything else even remotely related to the project

Moderator: Moderators

Post Reply
maxmorris
Posts: 4
Joined: Wed Jun 17, 2020 12:53 am

Client bridge with a different password

Post by maxmorris »

I have configured a wired bridge connection to my main router.

Although it has its own SSID, is it possible to enable client connections with a different password to the main router?

Lantis
Moderator
Posts: 5588
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Client bridge with a different password

Post by Lantis »

Do you mean wireless bridge?
No, not using the GUI.
That isn't really in the spirit of a "repeater" is it?

If you want a different password, you can switch to Gateway mode, but you'll end up with a separate subnet.
Or you can use the command line to alter your configuration as you please.

If you mean wired bridge (i.e. Connect Via: disabled), then you are in control of the password, set it to what you want.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

maxmorris
Posts: 4
Joined: Wed Jun 17, 2020 12:53 am

Re: Client bridge with a different password

Post by maxmorris »

Thanks for your reply, it's a wireless bridge repeater, configured with a "connect via client bridge". With the repeater enabled, I can set a different SSID to broadcast, but there is no place to put a password in.

Lantis
Moderator
Posts: 5588
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Client bridge with a different password

Post by Lantis »

It's not supported in the GUI like i said.
If you want a different password for the repeated network, command line only.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

maxmorris
Posts: 4
Joined: Wed Jun 17, 2020 12:53 am

Re: Client bridge with a different password

Post by maxmorris »

Thanks for your prompt reply. If it's command line only, could you point me to some documentation that I could use to formulate the command?

Lantis
Moderator
Posts: 5588
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Client bridge with a different password

Post by Lantis »

All wifi options available to you
https://openwrt.org/docs/guide-user/network/wifi/basic

Understanding UCI
https://openwrt.org/docs/guide-user/base-system/uci

And the interface you want to edit is the AP, not the STA.
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

maxmorris
Posts: 4
Joined: Wed Jun 17, 2020 12:53 am

Re: Client bridge with a different password

Post by maxmorris »

Thanks for your assistance. That worked fine.

Post Reply