Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

General discussion about Gargoyle, OpenWrt or anything else even remotely related to the project

Moderator: Moderators

oneonvanhalen
Posts: 5
Joined: Sat Oct 15, 2016 2:02 am

Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby oneonvanhalen » Thu Jan 04, 2018 7:03 pm

Hi, my xbox can not use the feature upnp!
Always appears "nonfunctional upnp!"

firmware: 1.1.10
Router: TP-Link TL-WDR4300 v1
UPnP able on!

Is this a bug?

Lantis
Moderator
Posts: 4449
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby Lantis » Thu Jan 04, 2018 8:09 pm

Which Xbox?
It is probably related to an incompatibility that Microsoft introduced with newer UPNP versions.

There won’t be a fix available until we move to LEDE building or you compile your own legacy support.

If UPnP works for other devices, this is most likely.
For now, you should use firewall and port forwarding rules to fix this.
WRT32X on 1.11.X
Various ar71xx/mvebu boards in a constant state of flux
www.lantisproject.com for custom builds and other projects
www.lantisproject.com/gargoyle_ispyisail/ for the latest releases

imbaSD
Posts: 19
Joined: Tue Feb 14, 2017 9:25 am

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby imbaSD » Tue Dec 04, 2018 1:31 pm

Lantis wrote:Which Xbox?
It is probably related to an incompatibility that Microsoft introduced with newer UPNP versions.

There won’t be a fix available until we move to LEDE building or you compile your own legacy support.

If UPnP works for other devices, this is most likely.
For now, you should use firewall and port forwarding rules to fix this.


I am experiencing the same problem with my XBOX ONE X
If i put DMZ my XBOX then everything is ok
If i Port Forword the PORTS one by one and Enable UPnP & NAT-PMP service then my NAT at XBOX appear as MODERATE and UPnP N/A

Gargoyle router is connected to ISP Modem/Router via PPPoE (Wired) and at ISP's Modem/Router i try everything (port forward to Gargoyle / DMZ Gargoyle etc.) but still unable through Gargoyle to achieve OPEN NAT.
Port Forwarding i assume i done correct https://screenshotscdn.firefoxuserconte ... f61793.png

If i connect XBOX direct to ISP's Modem/Router and Port Forward one by one ports and enable UPnP then at XBOX appear to be OK (NAT OPEN)

I assume that in my occasion i am experiencing incompatibility too. Could you tell me how i should use firewall and port forwarding rules to fix this?
Last edited by imbaSD on Wed Dec 05, 2018 8:45 am, edited 1 time in total.
TP-Link Archer C7 v2 @1.10

Lantis
Moderator
Posts: 4449
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby Lantis » Wed Dec 05, 2018 6:33 am

Your port forwarding looks fine.
WRT32X on 1.11.X
Various ar71xx/mvebu boards in a constant state of flux
www.lantisproject.com for custom builds and other projects
www.lantisproject.com/gargoyle_ispyisail/ for the latest releases

imbaSD
Posts: 19
Joined: Tue Feb 14, 2017 9:25 am

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby imbaSD » Wed Dec 05, 2018 8:42 am

Lantis wrote:Your port forwarding looks fine.


Yes but without DMZ i dont get NAT OPEN (at best MODERATE) and the UPnP shown N/A

So i came up to DMZ my XBOX
TP-Link Archer C7 v2 @1.10

Lantis
Moderator
Posts: 4449
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby Lantis » Wed Dec 05, 2018 8:57 am

You can DMZ but I wouldn’t recommend doing so to a non firewalled device.

You’re either missing ports or something else. If your modem is purely in bridge mode there is no need to DMZ there either.

You could try the newer 1.11.x betas to see if the problem goes away.
Other than that I don’t have a solution for you.
WRT32X on 1.11.X
Various ar71xx/mvebu boards in a constant state of flux
www.lantisproject.com for custom builds and other projects
www.lantisproject.com/gargoyle_ispyisail/ for the latest releases

Sgt-Greco
Posts: 19
Joined: Thu Sep 28, 2017 9:28 am

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby Sgt-Greco » Wed Dec 05, 2018 12:00 pm

imbaSD wrote:
Lantis wrote:Your port forwarding looks fine.


Yes but without DMZ i dont get NAT OPEN (at best MODERATE) and the UPnP shown N/A

So i came up to DMZ my XBOX


I think you are missing 3075 UDP

imbaSD
Posts: 19
Joined: Tue Feb 14, 2017 9:25 am

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby imbaSD » Thu Dec 06, 2018 5:00 am

Lantis wrote:You can DMZ but I wouldn’t recommend doing so to a non firewalled device.

You’re either missing ports or something else. If your modem is purely in bridge mode there is no need to DMZ there either.

You could try the newer 1.11.x betas to see if the problem goes away.
Other than that I don’t have a solution for you.


Yes i know, i just DMZ my device to see if problem solving and it is not something else.
Will contineu trying
Ty btw


Sgt-Greco wrote:
imbaSD wrote:
Lantis wrote:Your port forwarding looks fine.


Yes but without DMZ i dont get NAT OPEN (at best MODERATE) and the UPnP shown N/A

So i came up to DMZ my XBOX


I think you are missing 3075 UDP


As per this page https://support.xbox.com/en-US/xbox-one ... -xbox-live 3075 is not listing
TP-Link Archer C7 v2 @1.10

imbaSD
Posts: 19
Joined: Tue Feb 14, 2017 9:25 am

Re: Upnp not function in Xbox one + Gargoyle?

Postby imbaSD » Mon Dec 10, 2018 1:49 pm

Solution founded

https://www.reddit.com/r/xboxone/commen ... box_one_x/

Just needed more Ports to open
TP-Link Archer C7 v2 @1.10


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests