Russian PPPoE (Dual Access)

Suggest improvements and new features for Gargoyle.

Moderator: Moderators

petruha
Posts: 11
Joined: Tue Jan 10, 2012 11:11 am

Russian PPPoE (Dual Access)

Post by petruha »

Good afternoon. Please implement this type of connectivity as Russia pppoe or dual access. This is when the wan port have 2 asssigned address by pppoe and local(maybe static and DHCP).
I have TP-LINK 1043, on stock firmware connection Russia PPPoE working very well, but the rest leaves much to be desired :-)

Thanks in advance.

werter
Posts: 4
Joined: Wed Oct 26, 2011 2:24 am

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by werter »

Вы далекооо не первый , кто об этом просит :(
Не хотят этого делать буржуи . Хотя в той же wive-ng это реализовано прекрасно.

pbix
Developer
Posts: 1371
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:09 pm

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by pbix »

I am afraid I cannot understand the technical details of this request. Please post more details about why Russian PPPoE is different than everyone elses PPPoE? Gargoyle already receives a DHCP assigned IP address on its WAN port if your PPPoE modem is configured to supply such addresses in addition to the PPPoE assigned address.

And counter what was stated by werter below I am not aware of any previous request for such a feature.
Linksys WRT1900ACv2
Netgear WNDR3700v2
TP Link 1043ND v3
TP-Link TL-WDR3600 v1
Buffalo WZR-HP-G300NH2
WRT54G-TM

User avatar
nicram
Posts: 29
Joined: Fri Dec 23, 2011 6:27 pm
Location: PL
Contact:

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by nicram »

pbix, i think they ask for PPTP Dual Access as i saw on their russian forums :)
TL-WR1043ND HW v1.8 | FW Gargoyle 1.5.X (Built 20120504-1907 git@2bf3cf2) | 2 Mbit | PPPoE

petruha
Posts: 11
Joined: Tue Jan 10, 2012 11:11 am

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by petruha »

Thank you very much for your feedback. I'll try to explain their connection.
ADSL modem in bridge mode, set up two PVC compounds - one for the Internet, the second for IP TV.
Connected to the router port WAN, which rises PPPOE connection to the Internet.
1) To set up IP-TV in the config file to specify IGMPPROXY upstate interface - what should I specify?
2) How to get to the ADSL modem - how?
Thank you for your attention.
Sorry for bad english :-)

werter
Posts: 4
Joined: Wed Oct 26, 2011 2:24 am

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by werter »

Here as implemented in Wive-ng firmare :

1. First WAN connection is STATIC or DHCP
2. Second is VPN connection - PPTP, L2TP or PPPOE

Can you make like this in Gargoyle ?
Attachments
VPN
VPN
3.jpg (151.4 KiB) Viewed 19427 times
WAN
WAN
2.jpg (123.77 KiB) Viewed 19427 times
The general form
The general form
1.jpg (34.22 KiB) Viewed 19427 times

hnl_dk
Moderator
Posts: 408
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by hnl_dk »

werter wrote:Here as implemented in Wive-ng firmare :

1. First WAN connection is STATIC or DHCP
2. Second is VPN connection - PPTP, L2TP or PPPOE

Can you make like this in Gargoyle ?

Yes, but there is only the possibility for DHCP and PPPoE (it is one setting "PPPoE client" that is the same as choosing PPPoE and DHCP).

You should be able to use L2TP with this package:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/connect_by_l2tp
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4

werter
Posts: 4
Joined: Wed Oct 26, 2011 2:24 am

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by werter »

hnl_dk wrote:
werter wrote:Here as implemented in Wive-ng firmare :

1. First WAN connection is STATIC or DHCP
2. Second is VPN connection - PPTP, L2TP or PPPOE

Can you make like this in Gargoyle ?

Yes, but there is only the possibility for DHCP and PPPoE (it is one setting "PPPoE client" that is the same as choosing PPPoE and DHCP).

You should be able to use L2TP with this package:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/connect_by_l2tp


Hmm..May be you don't understand me?
I would like to be able to establish two connections simultaneously - first Static or DHCP and second - PPTP, L2TP or PPPOE ;)

If it is possible to Wive-ng (Linux) and DD-WRT (Linux) why is not possible to Gargoyle (Linux) like on my screenshots?

hnl_dk
Moderator
Posts: 408
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by hnl_dk »

werter wrote:
hnl_dk wrote:
werter wrote:Here as implemented in Wive-ng firmare :

1. First WAN connection is STATIC or DHCP
2. Second is VPN connection - PPTP, L2TP or PPPOE

Can you make like this in Gargoyle ?

Yes, but there is only the possibility for DHCP and PPPoE (it is one setting "PPPoE client" that is the same as choosing PPPoE and DHCP).

You should be able to use L2TP with this package:
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/connect_by_l2tp


Hmm..May be you don't understand me?
I would like to be able to establish two connections simultaneously - first Static or DHCP and second - PPTP, L2TP or PPPOE ;)

If it is possible to Wive-ng (Linux) and DD-WRT (Linux) why is not possible to Gargoyle (Linux) like on my screenshots?

On the picture, it just looks like there is only one WAN connection, with PPPoE and a static IP address.
So you are in fact having having two WAN ports?
If so, can we give that a try.
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4

pbix
Developer
Posts: 1371
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:09 pm

Re: Russian PPPoE (Dual Access)

Post by pbix »

Gargoyle cannot perform this function and there is no plan to add this type of feature.

Perhaps you can do this with OpenWRT with some effort if you are familiar with Linux networking. For more help on that you should post at openwrt.org.
Linksys WRT1900ACv2
Netgear WNDR3700v2
TP Link 1043ND v3
TP-Link TL-WDR3600 v1
Buffalo WZR-HP-G300NH2
WRT54G-TM

Post Reply