Add SmartDNSProxy to Dynamic DNS list?

Suggest improvements and new features for Gargoyle.

Moderator: Moderators

Post Reply
foxyboy
Posts: 65
Joined: Tue Dec 22, 2015 10:23 am
Location: Ireland

Add SmartDNSProxy to Dynamic DNS list?

Post by foxyboy »

Hi,

Im sure this is possible by adding an entry to the existing /etc/ddns_providers.conf but the exact syntax seems to be a little confusing.

the details to implement on dd-wrt can be found here https://support.smartdnsproxy.com/artic ... wrt-router
it appears we have parameters
Server globalapi.net
User dot
Password dot
Hostname aa.bb.cc
and an additional unnamed parameter with the following string where XXXXXXXX will be a unique id found in your account profile

--dyndns_system custom@http_svr_basic_auth --dyndns_server_name www.globalapi.net --dyndns_server_url /sdp/api/IP/update/XXXXXXXX?garbage=

Has anyone any pointers on what this additional section in /etc/ddns_providers.conf should look like ?
Linksys WRT1200AC v1 Gargoyle 1.12
TP-Link Archer A7 v5 Gargoyle 1.13 PL

Lantis
Moderator
Posts: 5624
Joined: Mon Jan 05, 2015 5:33 am
Location: Australia

Re: Add SmartDNSProxy to Dynamic DNS list?

Post by Lantis »

Their documentation is non existent, so this is a pure guess.

Code: Select all

service SmartDNSProxy
	url_template			https://dot:dot@globalapi.net/sdp/api/IP/update/[[KEY]]?garbage=
	required_variables		key
	required_variable_names		DyDNS.Key
	success_regexp			/^(good|nochg)/
http://lantisproject.com/downloads/gargoyle_ispyisail.php for the latest releases
Please be respectful when posting. I do this in my free time on a volunteer basis.

foxyboy
Posts: 65
Joined: Tue Dec 22, 2015 10:23 am
Location: Ireland

Re: Add SmartDNSProxy to Dynamic DNS list?

Post by foxyboy »

Thanks Lantis, ill try this when i can as its a friends setup.
Ill also see if they can prvode a simple script i can put in a cronjob, migt be easier as its not quite a full dyndns setup
Linksys WRT1200AC v1 Gargoyle 1.12
TP-Link Archer A7 v5 Gargoyle 1.13 PL

foxyboy
Posts: 65
Joined: Tue Dec 22, 2015 10:23 am
Location: Ireland

Re: Add SmartDNSProxy to Dynamic DNS list?

Post by foxyboy »

Thanks Lantis, ill try this when i can as its a friends setup.
Ill also see if they can prvode a simple script i can put in a cronjob, migt be easier as its not quite a full dyndns setup
Linksys WRT1200AC v1 Gargoyle 1.12
TP-Link Archer A7 v5 Gargoyle 1.13 PL

Post Reply