Version 1.5.0 & 1.4.3

The latest news about Gargoyle

Moderator: Moderators

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby mpmc » Sun Oct 30, 2011 12:56 pm

Running 1.5.0 on 1043ND V1.7 no issues :D
mpmc
 
Posts: 7
Joined: Sun Oct 30, 2011 11:40 am

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby antony84 » Sun Oct 30, 2011 7:53 pm

Hi, i'm an italian boy. For my first post i would do great compliments for thi great job.
I have tl-wr1043nd v1.8 router with installed opewrt 10.3.1-rc5.
I want to do good qos, so i think that gargoyle could be my choice.

I read that various people speak good about 1043nd, but there are other people that have problem with catting maximum bandwidth.
I have a slower connection (i'm in italy, obv :/), dw 3.5Mbps e up 256Kbps, so i would know if i will have some issue with decreasing my just "poor" bandwidth, considering that i will have qos enable.

Hope my english is understandable...
antony84
 
Posts: 19
Joined: Sun Oct 30, 2011 7:43 pm

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby BloodyRaven » Mon Oct 31, 2011 2:30 am

Linksys 160NL here. I have successfully flashed my router with v1.5.0 version but WIFI went dead after 2-3 hours of web browsing and playing League of Legends (with uPnP ON). So it seem you still have load work to do with this firmware.
BloodyRaven
 
Posts: 2
Joined: Sun Sep 11, 2011 11:34 am

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby hnl_dk » Mon Oct 31, 2011 2:44 am

antony84 wrote:...
I read that various people speak good about 1043nd, but there are other people that have problem with catting maximum bandwidth.
I have a slower connection (i'm in italy, obv :/), dw 3.5Mbps e up 256Kbps, so i would know if i will have some issue with decreasing my just "poor" bandwidth, considering that i will have qos enable.
...

Hello
It is working very well with my fiber connection, but I am not using qos.
Router: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
AP: TL-WR1043ND - Gargoyle 1.5.4
hnl_dk
Moderator
 
Posts: 410
Joined: Mon Aug 29, 2011 12:37 pm

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby caeci11ius » Tue Nov 01, 2011 12:57 am

qtr wrote:
caeci11ius wrote:
rt_rex wrote:Is there the 13 channels for europe if not i'll remain in 1.4.2 (22 days uptime)


If you want 13 channels and your router is an AR71xx bit of gear, you'll need my modified regulatory.bin from http://wiki.openwrt.org/toh/netgear/wndr3700 . Read the bit about wireless regulatory issues on that page...it will explain why. Remember to correctly set your country code (preferably before installing it!).


Thanks caeci11ius, however after setting "option 'country' 'AU' " on my WNDR3700v1, and replace the regulatory.bin with one from http://datatomb.de/mirror/stuff I find no different from "iw list" prior and after. :(


Hi qtr. This definitely works on my WNDR3700v1. Are you putting the country option in the device section of the config? That's where it ought to go...perhaps you've been putting it in the iface section? You also need to put it in for both devices...don't forget to do that (as otherwise your 5ghz may be non-compliant). Finally, if you're still having problems, check that the file for direct download is the same as the one on rapidshare. I only uploaded the rapid one, so I can't vouch for the other. Just curious...you're Aussie right? If not, you should probably also use your local country code and not AU...
caeci11ius
 
Posts: 60
Joined: Fri Dec 03, 2010 5:47 am
Location: Canberra, Australia

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby ledan » Tue Nov 01, 2011 12:11 pm

Don't have details but my laptop connected on 2.4ghz is now having wireless connection drop on my V1 WNDR3700 with 1.5.0

Edit: seems more sable after a reset to default. Has been ok for 4 days now
Last edited by ledan on Sat Nov 05, 2011 9:43 am, edited 1 time in total.
ledan
 
Posts: 5
Joined: Wed Oct 26, 2011 8:09 pm

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby qtr » Wed Nov 02, 2011 2:47 am

Hi caeci11ius, yep I am in Sydney. I followed exactly the steps on your wiki page. There's no problem. But what are differences on the 'list' that I would expect to find compare to the original 'list'? I had a quick look but can't find any different.

PS: I've downloaded the bin file from your rapidshare link and bit compare with the one from databom.de to see if there's any different.
qtr
 
Posts: 17
Joined: Fri Apr 29, 2011 7:34 am

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby caeci11ius » Wed Nov 02, 2011 4:33 am

Qtr, the differences are as follows:

  • Channels 12 and 13 enabled for the 2.4GHz device (14 remains disabled, it is only available in Japan, and only for the 802.11B standard, not for G or N).
  • Instead of 17dBm max power for the low 5GHz channels, you'll get 23dBm.

There might also be a few other changes...perhaps a few more 5GHz channels available (there should actually be a lot more according to what's legally allowable here, but I haven't worked out how to do that yet, and I don't really care about it either as there are plenty of channels on 5GHz even with a somewhat restricted list. I sent a change request to the people who maintain the regdomain list some time ago, but it was before my membership for the mailing list came through and there was no response. At some point I may try again, but as I said, plenty of channels from my perspective anyway.

You shouldn't need to go into the terminal and run iw list to see these changes btw, they should be visible from within Gargoyle (and have been for quite a few versions now)...

Let me know if you still can't get channels 12 and 13, and we'll see if we can work out why...
caeci11ius
 
Posts: 60
Joined: Fri Dec 03, 2010 5:47 am
Location: Canberra, Australia

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby shastar » Wed Nov 02, 2011 10:14 am

antony84 wrote:Hi, i'm an italian boy. For my first post i would do great compliments for thi great job.
I have tl-wr1043nd v1.8 router with installed opewrt 10.3.1-rc5.
I want to do good qos, so i think that gargoyle could be my choice.

I read that various people speak good about 1043nd, but there are other people that have problem with catting maximum bandwidth.
I have a slower connection (i'm in italy, obv :/), dw 3.5Mbps e up 256Kbps, so i would know if i will have some issue with decreasing my just "poor" bandwidth, considering that i will have qos enable.

Hope my english is understandable...


You try it, you can always go back....But i had tried orginal,dd-wrt and Gargoyle, becoz im using Gargoyle is the speed..With dd-wrt i was upp to 65-75mbit sec..With gargoyle i have speed like 90-120mbit sec...And believe me on that. I've done so many tests just to be sure that it is not the circumstances were just perfect. So I made ​​them at different times and days ... And you should not have Qos on.... ;) with your bandwith....Turn also turn off Qos in Windows or what your system runing on..Windows take 20% off your bandwith for system resources..
Just a tip...
shastar
 
Posts: 9
Joined: Tue Jul 12, 2011 11:07 am

Re: Version 1.5.0 & 1.4.3

Postby junc » Thu Nov 03, 2011 1:30 am

DoesItMatter wrote:

Running 1.5.0 on my WZR-HP-G300NH - very good so far....


@DoesItMatter, have you tried the WZR-HP-G300NH connected via client bridge to Asus RT-N16 with latest Tomato Firmware? and Does it work?

Mine, it doesn't worked anyway...any ideas or suggestions?

Cheers mate
junc
 
Posts: 13
Joined: Tue Aug 31, 2010 3:34 am

PreviousNext

Return to News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests